LA MELODIA DE MERLÍ, UNA SÈRIE DE MODA.

LA SÈRIE.

Segur que molts de vosaltres heu sentit a parlar de la nova sèrie de TV3, Merlí, una divertida comèdia que tracta de l’esbojarrada vida d’en Merlí, un professor d’institut de filosofia un tant extraxagant. Aquest, dóna classe als alumnes de batxillerat de l’institut Àngel Guimerà, els anomenarà el grup dels Peripatètics i amb tots ells faran moltes ‘’merlinades’’ que els duran més d’un problema, tant a dins de l’institut com fora de l’horari lectiu.

Aquí et deixem el link de l’obra de N.Rimsi-Kórsakov per si vols gaudir un estona metre llegeixes:

  https://youtu.be/uTHgbXC4LyE

LA BANDA SONORA.

“Gaudiu de la música, badeu amb ella, deixeu que les seves notes siguin el vent propici per navegar pel pensament més essencial.” Aquestes són les paraules de Merlí cap als seus alumnes quan els animava a escoltar bona música, així que amb els gustos d’aquest atípic professor ja podem imaginar-nos com ha de ser la música de la sèrie, magnífica i amb l’aparició de grans compositors: Bach, Debussy, Chopin o Txaikovski.

La cançó que obra cada setmana un nou capítol, “El vol del borinot” de Nikolai Rimsi-Kórsakov és un interludi orquestral que pertany a la primera escena del tercer acte l’òpera “El conte del tsar Saltan”, l’obra, que esta escrita en rús, va ser composta durant el 1899  i adaptada també al piano per Serguei Rakhmàninov.

A la sèrie és tocada amb un sol violí cosa que fa que sigui un conjunt de sons molt més estridents i intrigants, motius que van acord amb el tarannà de la sèrie per sortir a la caràtula.

ALTRES MANERES DE TOCAR EL VIOLÍ.

Si no t’agrada del tot la música clàssica o els seus instruments però t’encantaria tocar el violí, hi ha una solució que de segur et farà recapacitar: el violí elèctric.

5de98a17a31da957345a587c9c071f21--yamaha-electric-violin-madera-natural

Yamaha, la casa d’instruments de música japonesa, acaba de llençar un nou model de violí, el model elèctric YEV que està completament redissenyat. La gran diferència és que és un tipus de violí molt més orgànic i natural inspirat en la cinta de Moebius. Les fustes, les quals elaboren l’instrument, són de 7 tipus diferents i el seu preu està previst per ser inferior als 1.000 dòlars.

Algunes persones que ja han provat la novetat, comenten que és molt lleuger i fàcil de tocar i a més a més es podrà escollir entre dos models diferents, negre i fusta i amb 4 o 5 cordes cada un.

Encara que sigui un violí elèctric, es podrà utilitzar els coixinets d’un model clàssic al igual que l’estoig estàndar.

Així que si tens ganes de poder tocar la banda sonora de Merlí i no t’agrada un instrument clàssic segur que el violí elèctric serà una gran opció per poder dur a terme tots els teus objectius musicals.

id_017_mid

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *