MÚSICA AMB PERCUSSIÓ

No t’has sentit mai encuriosit per el  món de la percussió? Com és possible que els seus  pertanyin a una mateixa família i siguin tan diferents?

Si vols les respostes a les teves preguntes continua llegint que segur que descobreixes un munt de coses noves.

HISTÒRIA

Els instruments de percussió tenen una trajectòria ben antiga que s’ha confirmat, els homes ja els utilitzaven quasi bé a la prehistòria. La percussió podia aparèixer en les activitats quotidianes com era la caça, els jocs o cerimònies que oficiaven. D’algunes excavacions arqueològiques s’han extret temors fets d’argila i de terrissa. A més a més, també s’havien fet d’ossos o pells d’animals.

Actualment els instruments de percussió serveixen com a ‘’acció psicològica’’, és a dir, que ens provoquen emocions i alteracions al cervell. A més a més ha passat a ser una sèrie d’instruments bàsics per a l’orquestra.

UTILITZACIÓ

Imatge relacionada

Majoritàriament són instruments utilitzats per la dansa i l’acompanyament dels instruments principals d’una orquestra, com ho pot ser el violí. També s’utilitzen per a l’ús militar ja que els tambors són idonis per a marcar una marxa militar.

CATEGORIES

Els instruments de percussió són dividits en 2 categories.

La primera: instruments de percussió de sons determinats.Metalofonotimbal

 

Els de sons de determinats són aquells que el so és produït per un cos que vibra amb una freqüència regular. Alguns exemples són: els timbals, les campanes o els xilòfons.

 

La segona: sons intermitjos, és a dir, sorollosos.

Maraca, Instrumentos De Percusión

 

Els sons intermitjos són produïts a través d’una sèrie de vibracions irregulars. Alguns instruments són: el bombo, els tambors, els triangles o els platets. A més, aquests instruments només intervenen com a auxiliars, és a dir, que en rares ocasions són utilitzats i mai ocuparan un paper protagonista.

Dins de la classificació d’instruments per vibració la percussió també ocupa dos importants llocs: membranòfons i idiòfons.

Resultat d'imatges de membranófons i idiofons

Els membranòfons són aquells els quals contenen una membrana que un cop picada hi retomba el so. En canvi, els idiòfons no necessiten d’una membrana per produir-lo.

Ara que ja soU coneixedors dels instruments de percussió, podem dir que, el que els caracteritza és que cadascun té les seves peculiaritats. Uns tenen una membrana per ser tocats i d’altres són metàl·lics, d’altres són utilitzats per l’ús quotidià, …

Quin creus que és el que més et defineix?  Vine a l’escola i esbrina-ho!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *