Música per a estudiar sí o no?

 Està demostrat científicament que escoltar música facilita la concentració per a estudiar o treballar. Així ho han investigat universitats de Windsor o Oxford i han basat diversos estudis en aquest tema.

Val a dir, que no qualsevol tipus de música pot donar aquest efecte, tant els ritmes massa bàsics i repetitius com els més complexes o caòtics són obstacle per aconseguir aquest objectiu.

Al escoltar música el nostre cervell segrega dopamina que fa que el nostre humor millori i ens produeix plaer.

Incrementa la felicitat i, per tant el nostre rediment laboral. Teresa Lesiuk, de la Universitat de Windsor (Canadà): ” Els treballadors amb música finalitzaven abans les seves feines i donaven idees més originals que els que ho feien en silenci.”

La música reforça la xarxa neuronal per defecte i això, en beneficia quan pensem o estem en un estat d’introspecció.

tecla.jpg

A banda de tota la i nformació d’estudis també hem de tenir en compte que en el moment en el que ens posem els nostres auriculars eliminem la resta de sons que poden aconseguir distreure’ns o atabalar.

Així bé, quin és el millor estil de música alhora de concentrar-nos i maximitzar les nostres hablitats mentals?
Ritmes com el funk com els de James Brown són el terme intermig entre extrems musicals no beneficiosos per l’ajut a la nostra concentració, us deixem gaudir d’aquest gran artista:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *